Korjattu dialogi

Äitien sydän sykkii pienten rinnalla

Äitien sydän sykkii pienten rinnalla

Minä en rakasta lastani pelkästään siksi että hän on lapseni vaan koen tunteen rikastuvan joka kerta kun näen hänen kurkottavan ylemmäs, rakastavan ja huolehtivan muista. Rakastan hänen vilpittömyyttään, itsenäisyyttään ja pyrkimistään.

Kuinka usein muistat, että sinun tunteillasi on väliä?

Kuinka usein muistat, että sinun tunteillasi on väliä?

Kuinka usein olet törmännyt tilanteeseen, jossa jonkun toisen kommentti on vaikuttanut siihen kuinka käyttäydyt? Kuinka usein joku on sanonut, että älä nyt noin innostu, älä viitsi itkeä. Sellainen rajoittava kommentti joka ahdistaa tunnereaktiosi nurkkaan ja saa sinut epäilemään sen aitoutta?

Mitä tarkoitetaan kun puhutaan vihasta?

Mitä tarkoitetaan kun puhutaan vihasta?

Viha saa ihmisen etsimään vihollista, hyökkäämään tätä vastaan ja sokeuttaa empatialle vihan kohteen ollessa kyseessä. Viha saa sormet puristumaan nyrkkiin, veren pakenemaan rystysistä ja kädet lyömään täydellä voimalla terveyden toisesta ihmisestä. 

Paksuvitsit ja niiden tahaton tuho

Paksuvitsit ja niiden tahaton tuho

Sain kuulla tässä, että MTV:n aamutelevisiossa naureskeltiin sille mitä kävisi jos lihava ihminen maksaisikin karjalanpiirakoistaan painon perusteella. Kuulemma voisi piirakat jäädä kauppaan jos laskuksi tulisikin 1000€. Tästä ymmärrettävästi monikin ihminen pahastui ja antoi palautetta että vitsejä voi laukoa asiallisemminkin ja kas, kun palautteeseen vastattiin muun muassa pahoittelemalla että joku on pahoittanut mielensä. Päätin sitten itse laittaa Huomenta Suomelle palautetta siitä, mitä mieltä minä olen.

Mitä jos et olekaan syyllinen kehoosi?

Mitä jos et olekaan syyllinen kehoosi?

Mitä jos koet alemmuudentunnetta ja yksinäisyyttä muun muassa sen vuoksi, että maahan on vedetty viiva ja sen taakse on asettuneet kaikki sinua syyllistävät ihmiset, läheiset, tuntemattomat, media ja yhteiskunta? Mitä jos sinä olet ollut niin hyväksynnän tarpeessa, että olet astunut viivan toiselle puolelle omaa kehoasi vastaan? Koska seisot viivan reunalla muut selkäsi takana, et enää näe kuinka monta syyttävää sormea siellä on. Näet vain itsesi, oman syyttävän sormesi sekä kehon, jonka osa et enää tunne olevasi. 

Jos haluat olla kaunis, pyri olemaan ruma

Jos haluat olla kaunis, pyri olemaan ruma

Sinä päivänä kun minä päätin pyrkiä olemaan mahdollisimman ruma, lihava ja epäonnistunut, otin ensimmäisen askeleen kohti itseäni. Katsoin itseäni peilistä ilman kauneuden vaatimusta, laihuuden ihanuutta ja täydellisyyden tarvetta. Katsoin itseäni peilistä ja näin miltä näytän. Näin pisamia silmien alla, hapsottavat hiukset ja vuosien tukahduttamisesta kärsineen ihon. En tunnistanut näitä kasvoja omikseni koska en koskaan ollut niitä halunnut hyväksyä. Koska pidin niitä rumina. 

Q-TEATTERI: Tavallisuuden aave - kuvia kotimaasta

Q-TEATTERI: Tavallisuuden aave - kuvia kotimaasta

Jos koskaan olet tämän viime vuosikymmenen aikana osallistunut julkiseen keskusteluun, ihmetellyt maailman menoa tai ihmisten tapaa toimia, tämä on sinun näytelmäsi. Se on täynnä lukemattoman hauskoja ja ajatustaherättäviä asioita joille hörähdellä, ellei sitten ole kuin minä ja itke koko näytelmän läpi. Jossain siellä kaiken kepeyden, huumorin ja vertauskuvien alla piilee se sama ahdistuksen virta jota luemme lehdistä päivittäin. Se virta sisältää itsetuhoisten ihmisten kokemaa eristäytymistä, toiveikkaiden ihmisten alaslyömistä, kipeästi käteltyjä käsiä, sokerilla itsensä ruoskimista ja epätoivoa jota ei saa sanoitettua. 

Lakkaa uskomasta, että elämä muuttuu pelkällä tahdolla

Lakkaa uskomasta, että elämä muuttuu pelkällä tahdolla

Jos haluat muuttaa elämäsi, on sinun rakennettava talo ja se tulee olemaan raskasta ja se tulee olemaan rumaa ja vaikeaa ja vaativaa aikaa. Sinun pitää käyttää paljon energiaa pelkkään suunnitteluun, järjestelyyn ja toteuttamiseen ja ennen kaikkea sinun tulee tehdä sitä niillä ehdoilla, säännöillä ja vaatimuksilla jotka vaaditaan keneltä tahansa, joka rakentaa elämänsä taloa. Sinun tulee sitoutua muutokseen loppuelämälläsi, budjetoida siihen voimavarojasi ja pitää huolta, että olet rakentaessasi levännyt, hyvin syönyt sekä viettänyt aikaasi perheen kanssa.

Meissä kaikissa asuu kovapintainen kriitikko

Meissä kaikissa asuu kovapintainen kriitikko

Piirtäminen ei ole sitä että kopioi jotain joka jo on. Piirtäminen on sitä, että ottaa kynän, painaa sen paperiin ja vetää viivan. Se ei ole mitään sen enempää tai vähempää. Sen ei tarvitse olla mitään isompaa tai upeampaa, itse asiassa piirtäminen on erityisesti sitä ettei tee mitään. Vetää vaan viivoja.

Keho on osa sinua, mutta sinä et ole osa kehoasi

Keho on osa sinua, mutta sinä et ole osa kehoasi

Keho on osa meitä, me emme ole osa kehoamme. Me emme lakkaa olemasta vaikka keho muuttuu, me emme määrittele itseämme vain sen perusteella minkälaiset hiukset meillä on. Keho on pelkkää solumassaa, kun taas minuus on kiinni sähköstä, tuhansista kipinöistä, säkenöivistä yhteyksistä ja kemiasta. Me olemme ääniä, tuntoja, makuja, hajuja, tunteita ja pamppailua. Meidän sydämemme murtuu, me murramme patoja ja ennakkoluuloja.

Itsesuggestio eli kuinka rakastuin jogurttiautoon

Itsesuggestio eli kuinka rakastuin jogurttiautoon

Itsesuggestiota olen käyttänyt usein erilaisissa tilanteissa, muun muassa riippuvuuskäytöksen muuttamisessa (näistä kerron myöhemmin) sekä ihan viihdekäytössä, josta pääsemmekin kepeästi aasinsiltaa pitkin tarinaan siitä, miten rakastuin jogurttiautoon. 

Kun lääkäri tapaa ihmisen, ei oiretta

Kun lääkäri tapaa ihmisen, ei oiretta

Olen 37 vuotta kuullut miten ylipaino on terveysriski ja käynyt sydänfilmeissä, sokerirasituksissa, verenpainemittauksissa ja ties missä muussa koska lihavuus tappaa. Koska se on epidemia. Koska syön liikaa. Koska en liiku tarpeeksi.

Ensin olin huolissani ja motivoitunut, sitten lakkasin kuuntelemasta. Aloin ärsyyntyä. Kerroin ruokatavoistani ja syömishäiriö mainittiin, mikään ei muuttunut. Sain ohjeistukseksi etsiä apua.