Korjattu dialogi

Ihmistä liikuttaa halu edetä, ei mahdollisuus liikkua

Ihmistä liikuttaa halu edetä, ei mahdollisuus liikkua

Liikunta auttaa ihmistä menestymään mutta menestys ei tule koetuloksista vaan motivaatiosta opiskella. Aivan samalla tavalla liikunnan ilo ei tule maratonista vaan motivaatiosta kokeilla, tehdä ja yrittää. Meidän tulisi antaa lapsille enemmän mahdollisuuksia motivoitua, eikä sortua keräämään juhlapuvussa lillukanvarsia iänikuisen "liikunta on niin upeaa"-mantran keskellä. Liikunta on upeaa silloin, kun se edustaa ihmisen vapautta liikkua, tehdä, ylittää itsensä. Silloin, kun liikunta tukee sitä menestystä eikä esiinny sen syynä.

Maanantai, maine ja menneisyys

Maanantai, maine ja menneisyys

Sitten kotiin palattuani ovelle ilmestyi hyvin tatuoitu mies. Oikein mukavanoloinen heppu, edusti hyväntekeväisyystahon kummiohjelmaa. Näytti harmistuneelta ja epäuskoiselta, kun väitin että olen nollatuloinen yrittäjä joka ei nyt osallistu ohjelmaan samalla kun roikun ison talon etuovessa kiinni suojaisassa ja kauniissa Suomen myöhäissuvessa, varsin ylensyöneen näköisenä. 

Miksi lihavuus ei voi olla kehu?

Miksi lihavuus ei voi olla kehu?

Mitä jos lähdettäisi siitä oletuksesta, että lihavuus ei ole rumentava tekijä? Jos jokin ei ole kaunista toisen mielestä, ei se silti tarkoita että se ihminen itsessään on ruma, sillä rumuus on katsojan silmässä. Jos moni ihminen tykkää että joku on ruma, niin sitten heitä on monta. Ihminen ei silti ole ruma vain siksi, että joillakin on yleismaailmallinen ja kapea käsitys siitä, mikä on kaunista.

Ylipainon sietämätön vihaaminen

Ylipainon sietämätön vihaaminen

Aivopieru numero yksi: Ylipainoa ei ihannoi kukaan. Viimeksi sitä on taidettu ihannoida silloin kun kaikilla oli nälkä, tuolloin ylipaino on ollut rikkauden ja makean elämän merkki. Nyt kuitenkin todellisuus on sitä, että ylipainoisten ihmisten päälle syljetään kadulla (siis konkreettisesti, kyse ei ole mielikuvasta), heidän kimppuunsa hyökätään verbaalisesti sekä fyysisesti ja joka ikinen paikka, ihminen ja taho julistaa laihuuden sanomaa.

Ulkonäköä katsotaan sisältä päin

Ulkonäköä katsotaan sisältä päin

Minä näen tässä ihmisen, jolla on sielukkaat silmät, levollinen harja, vahva raami ja pehmeitä kaaria. Minä näen tässä ihmisen joka on kaikkea mitä mainitsin mutta erityisesti kuvassa on ihminen, jolla on edessään paljon. Tämä ihminen saavuttaa vielä vaikka mitä. Tämä ihminen rakastaa vielä lukemattomia asioita, jos ei itse niin huolehtimansa lähipiirin kautta. Tämän ihmisen valo on vahva.

Ja tällä kertaa se ihminen saan olla minä.

Ahminnan ydin ei ole syömisessä

Ahminnan ydin ei ole syömisessä

Ja siihen minä söin, rakkaudettomuuteen. Kiintymyksen nälkään. Minä söin tunteakseni jotain, lohduttaakseni, juhliakseni, tukahduttaakseni. Monta kertaa tunsin tukehtuvani niin fyysisesti kuin henkisestikin, monta kertaa itkin syödessäni. Joskus söin itseni niin täyteen että minun oli oksennettava ja sen jälkeen jokin pakotti syömään lisää. Jos menin kauppaan sillä päätöksellä etten osta mitään, huomasin ulkopuolella että olin ostanut. Jos annoin itselleni luvan ostaa jotain, olin ostanut kolme kertaa sen verran, kulkenut ristiin rastiin liikkeessä ja napsinut sen yhden koriin unohtaen jo aiemmat ostokset.

Miltä masennus tuntuu?

Miltä masennus tuntuu?

Masennus tuntuu siltä että kaikki värit maailmassa liukenevat, valuvat pois ja haalistuvat. Se kuristaa rintakehää ja kurkkua, vetää käsiä ja jalkoja alaspäin, saa puheliaimmankin ihmisen hiljaiseksi. Se ei saa aikaan vastauksia kun kysytään, se nostaa hymyillessä vain toista huulipieltä ja jättää silmät tuijottamaan tapahtumaköyhiä pisteitä kuten ikkunaa, seinää ja kattoa. 

Terveellisten laihdutusneuvojen epäterveellisyys

Terveellisten laihdutusneuvojen epäterveellisyys

Juuri kun sain modenoitien blogiin kirjoitettua siitä, miten ärsyttävää nettikommentointi nykyään on, törmäsin kommenttiin jossa ihmetellään miten se on syyllistämistä kun lihavalle neuvoo oikeata liikuntaa ja ruokavaliota. 

Tässä vaiheessa lasken pääni alas, aina pöytään asti, annan otsani koskea piirtolautaa siitäkin huolimatta että joudun otsarasvat pyyhkimään myöhemmin ja huokaan. Pitkään ja syvään. 

Omakuva, valokuva, rumuuden vaara

Omakuva, valokuva, rumuuden vaara

Rumuus on jotain, joka syntyy epätodellisesta haavekuvasta, oman kehon vihasta ja epärealistisista ajatuksista. Se on haavekuva myös niille jotka sitä markkinoi, joka ikinen kuva lehdissä on lavastettu, suunniteltu, muokattu ja tietokoneella käsitelty. Yksi syy miksi lihavuus koetaan rumana on se että me ihmiskuntana olemme sallineet joidenkin väittää näin.

Kuinka kehut lastasi jotta hän oppii kehumaan itseään

Kuinka kehut lastasi jotta hän oppii kehumaan itseään

Älä tyydy kehumaan lastasi pelkästään oman kokemuksesi kautta. Älä sano hänelle että "minä olen ylpeä sinusta" tai "minun mielestäni sinä olet" vaan sano hänelle mielipiteesi vahvistukseksi "voit olla ylpeä itsestäsi", "huomaathan, kuinka sinä olet". Auta häntä etsimään itse se hienous itsessään, anna hänelle taito huomata itsessään hienot ominaisuudet ja korosta sitä, kuinka hänen tulisi kokea tilanne itse positiivisena. Anna lapsellesi kyky kokea maailma henkilökohtaisesti oman onnistumisen kautta ilman, että onnistumisen tunne on sidottu toisen mielipiteeseen.