Mediaesiintymiset

 
 
Kuva: Sanna Liimatainen

Kuva: Sanna Liimatainen

Kodin Kuvalehti

Some-keskustelujen valvoja Saga, 36, on saanut tottua tappouhkauksiin: ”Moderointi ei ole ammatti, josta tulisi lämmin sisäinen olo”

Moderaattori Saga Raippalinna, 36, on kutsumusammatissaan, vaikka hyvää oloa nettikeskustelujen valvominen ei tuo. "Tiedän monta moderaattoria, jotka ovat murtuneet työtaakan alla."

 
Kuva: Mira Pelo

Kuva: Mira Pelo

YLE VAAKAKAPINA 

Vaakakapina on muuttanut käsityksen itsestä – Naiset kertovat kokemuksistaan

Jenny ja läskimyytinmurtajat -yhteisössä on yli 30 000 jäsentä. Vaakakapinaa seuraa verkossa noin 24 000 ihmistä. Vertaistuen ja tsemppien määrä on valtava, armollisuuden ja hyväksynnän itseä ja omaa kehoa kohtaan löytäneiden ihmisten tunteet liikuttavan ihanaa luettavaa. Millainen vaikutus yhteisöllä on ollut ja miten suhtautuminen itseen on muuttunut? Seitsemän naista kertoo oman tarinansa.

 
Kuva: Mira Pelo

Kuva: Mira Pelo

YLE Vaakakapina

“Lääkäri näki minut, ei läskejäni” - miten onnistunut painokeskustelu etenee? Asiakas kertoo

Kun Saga Raippalinna meni lääkäriin puhumaan painohuolistaan, hän varautui kuulemaan saarnat painoindeksistä, diabeteksesta ja nuorena kuolemisesta. Toisin kävi. Miten voimauttava vastaanottokäynti eteni?

 
Kuva: Pixabay

Kuva: Pixabay

Citizen Mindscapes

Tutkimuskollektiivi, joka selvittää kansalaisten mielenliikkeitä isojen verkkoaineistojen avulla, blogipostauksen aiheena moderointi

"Sosiaalisen median moderoijat näkivät jo vuosikymmen sitten vihapuheen ensioireet. Useita foorumeita moderoinut Saga Raippalinna kuvaa, kuinka keskustelut olivat ensin arkoja ja kokeilevia. Vihapuhetta vasta harjoiteltiin."

 
Kuva: Jukka Lintinen / Kuvapalvelu

Kuva: Jukka Lintinen / Kuvapalvelu

A-teema: Lihava Suomi

Suomalaiset ovat Pohjoismaiden lihavin kansa ja ylipaino on kasvava ongelma. Onko lääkärin velvollisuus puuttua ylipainoon ja kenen vastuulle hoito ja sen kustannukset kuuluvat?

Syksyn ensimmäisessä A-teema-lähetyksessä puhutaan ylipainosta ja sen hoidosta. Suoraa lähetystä juontavat Annika Damström ja Markus Liimatainen.