Paksuvitsit ja niiden tahaton tuho

Sain kuulla tässä, että MTV:n aamutelevisiossa naureskeltiin sille mitä kävisi jos lihava ihminen maksaisikin karjalanpiirakoistaan painon perusteella. Kuulemma voisi piirakat jäädä kauppaan jos laskuksi tulisikin 1000€. Tästä ymmärrettävästi monikin ihminen pahastui ja antoi palautetta että vitsejä voi laukoa asiallisemminkin ja kas, kun palautteeseen vastattiin muun muassa pahoittelemalla että joku on pahoittanut mielensä. Päätin sitten itse laittaa Huomenta Suomelle palautetta siitä, mitä mieltä minä olen.

"Hei.

Olen tullut tietoiseksi aamutelevisiossa heitetystä "läpästä" joka koski lihavien ihmisten kauppalaskua. Ymmärrän hyvin miksi se on huvittava ja miksi sille on helppo naureskella, olenhan itsekin nauranut niille vuosia siitäkin huolimatta että olen itse lihava. Koska hei, yhteiskunta on päättänyt että se on lihavan ihmisen syytä.

Haluaisin kuitenkin informoida teitä näin yhteiskunnan edessä seisovina tiedotuksen ja viestinnän ammattilaisina, että tällaiset heitot ja läpät tappavat ihmisiä. Ne tappavat ihmisiä hitaasti ja pitkään ja erityisesti aiheuttavat sitä lihavuutta jota yleisesti niin kamalasti kammotaan.

Se jo että heittelee tällaisia heittoja on vastuutonta, mutta että sitten siihen annettuun palautteeseen vastataan non-apologyilla ja harmituksella siitä että joku on sattunut pahoittamaan mielensä, on suoraan sanottuna vähintäänkin yhtä vastuuton veto. Se on vastuutonta jo yksittäiseltä ihmiseltä mutta erityisen tuomittavaa sellaiselta, jonka tehtävänä on näyttää hyvää esimerkkiä ja johtaa kansaa viisaampaan tulevaisuuteen.

Teidän on syytä perehtyä syömishäiriöihin, syömishäiriöisten ihmisten arkeen ja ihan suoraan sanottuna lihavien ihmisten kokemuksiinkin. Ei voi olla millään tavalla mahdollista että tähän maailman aikaan tällaisessa arvoiltaan suhteellisen liberaalissa maailmassa sallitaan minkäänlaista syrjintää, leimaamista ja halveksuntaa, oli sitten kyse lihavista tai laihoista ihmisistä.

Seuraavan kerran kun kauhistelette uutista tai artikkelia siitä miten alle viisitoistavuotias on tehnyt itsemurhan koulukiusaamisen vuoksi tai kolmevuotias on kieltäytynyt menemästä päiväkotiin koska pitää itseään rumana, voitte taputtaa itseänne selkään ja olla hyvillänne siitä, että ette antaneet mielensäpahoittajille periksi turhanpäiväisestä ulinasta.

Jos taas päätätte kiinnostua siitä todellisuudesta jossa sadat, tuhannet, jopa sadattuhannet suomalaiset elävät, olen valmis kertomaan lisää. Muussa tapauksessa voitte tutustua perusteluihini tässä osoitteessa: https://sagamaraia.com/blog/2017/11/28/lihavuus-on-oire-ei-sairaus

Ja selvyyden vuoksi vielä tähdennettäköön, minä en ole pahoittanut mieltäni tai mitenkään vihainen teille. Tiedän, että tietämättömyys saa ihmiset tekemään julmia asioita ja tästä syystä toivon, että avaatte mieltänne ymmärtääksenne, miksi ihmiset eivät ole ottaneet vitsiänne kevyesti (pun intended)."