Unohda huominen, elä tänään

Sitä syntyy ja sitten sitä kuolee. Siinä välissä sitä elää. Siis hengittää, sätkii ja rapistelee. Jotkut väittävät, että vasta kun hyppäät vuorelta, elät oikeasti; minä väitän että elämisen sekä elämisen huomaamisen välillä on ero. 

Sitä myös päättää usein asioita että huomenna. 
"Huomenna menen lenkille."
"Huomenna ostan salijäsenyyden."
"Huomenna syön terveellisemmin."
Huomenna. 

Tänään pelottaa, vaikka istun vain tässä penkillä. Juuri nyt väsynyt ja veltto minussa kirkuu, koska ei halua pois mukavuusalueeltaan. Tänään ei enää ehdi, vaikka kello ei ole kymmentäkään. Se on jo kymmenen. Vasta yhdeksän jälkeen.

Sitä sanoo itselleen kaikenlaista, sanoo että rakastaa liikuntaa,
sanoo että rakastaa ruokaa etuliitteellä avokado,
sanoo ettei voi koska syy,
sanoo joitakin syitä tekosyiksi. 

Tiedätkö mitä? Kaikki syyt ovat hyviä. Kaikki itsellesi toitottamat vastustelut miksi jotakin ei voi tehdä, ovat täysin valideja. Sinä et voi urheilla, koska pikkuvarvasta särkee, et voi urheilla koska väsyttää. Et voi syödä terveellisesti koska vielä on mokkapaloja jäljellä. Usko niihin. Sano että hittovie, nyt minä en pysty, en voi enkä halua. Ota se päätös ja omista se. Se on sinun päätöksesi. Älä anna muiden alleviivata epäilyjään, äläkä ota niitä päähäsi seikkailemaan, ota vaihtoehto käteesi ja valitse: teenkö tämän nyt vai en. En? Selvä. Minä en tee.

loner-1670896.jpg

Nyt varmaan hämmentää, koska kaikkina maailman hetkinä kukaan ei ole sanonut että se on ihan ok välttää jotakin jota pidetään hyvänä vaihtoehtona. Syy tähän on kuitenkin selvä ja yksinkertainen. Päätä jotakin, vaikka se olisi kuinka epäterveellistä ja mukavuudenhaluista ja seiso jokaisen päätöksesi takana. 

Jokainen tekemäsi päätös on päätös sille hetkelle, se ei määritä sinua ennen eikä hetken päästä. Jokainen tekemäsi päätös tulee olla uskottava ja hyväksi todettu, vaikka se ei olisikaan terveellinen, sillä muuten päädyt epäilemään kaikkia päätöksiäsi. 

On täysin hyväksyttyä päättää laiskuuden ja syöpöttelyn mukaan, kunhan päättää reilusti etkä anna sen muuttua säännöksi. 

Sitten kun päätät toimia toisin, otat limulasin sijaan lasillisen raikasta vettä, syöt muutaman hedelmän vaalean leivän sijaan, päätät kokeilla kasvisaterian valmistusta, ota sekin päätös omakseksi. 

Tämä on sinun elämäsi, sinun hengityksesi, sinun aikasi syntymän ja kuoleman välillä. Nämä ovat sinun hetkiäsi (poislukien ne jotka aivastelu varastaa) ja sinun on tehtävä päätös, mitä niinä hetkinä teet. Sinä päätät, sinä elät, sinä hengität kunnes aika loppuu. Nauti kun siltä tuntuu, hengitä raskaasti, kevyesti, syvään ja pidätä sukeltaaksesi. 

Tunge varpaasi santaan, pelkää rantahiekassa piileviä rapuja, nauraa kikata, hersy ja helise. 

Ja mikä tärkeintä, päätä nyt, älä huomenna. Elä nyt! Älä siirrä sitä huomiseen.

Nyt. Päätä nyt. 

Mitä teet seuraavaksi?